Dette nettstedet bruker cookies for å forbedre din opplevelse.

Rekvisitt inngår samarbeidsavtale med Siemens

7. desember 2015
Rekvisitt blir partner på Siemens elektromotorer.
PRESSEMELDING
Transmisjonsleverandøren Rekvisitts nye avtale med Siemens sikrer kunder i hele landet hurtig tilgang til et bredt spekter av elektromotorer fra industrigiganten.
Rekvisitt er en av landets største leverandører av elektromotorer, transportbånd og transmisjoner. I år fyller de 60 år, og den tradisjonsrike bedriften er glad for å kunne markere slutten på jubileumsåret med en så viktig avtale.
– Vi ser på det som en tillitserklæring og en anerkjennelse av den jobben vi har lagt ned gjennom mange år for å bygge opp en solid bedrift med høy kompetanse og et stort kundenettverk. I tillegg er Siemens et stort og sterkt merkenavn, og vi er glade for å kunne bidra til å gjøre produktene deres enda mer tilgjengelig i hele det norske markedet, sier produktansvarlig for elektromotorer og drives i Rekvisitt, Kent Lundkvist.
Større utvalg og bedre tilgjengelighet
Samarbeidsavtalen ble inngått i september, og den legger grunnlaget for et tett samarbeid mellom Rekvisitt og Siemens om å lagerføre standardmotorer av typen SIMOTICS, både i aluminium og støpejern. For større støpejernsmotorer har Rekvisitt valgt å lagerføre Performance Line-motorer. Disse er utviklet for de tøffeste forholdene og har blant annet forsterkede kulelager, ekstra robust lakkfinish og PTC-beskyttelse som standard. I tillegg har motoren hele tre års garanti fra fabrikk. Avtalen gir også Rekvisitt tilgang til koblinger fra Flender.
- Dette vil ha stor betydning for våre felles kunder og vil øke tilgjengeligheten på våre standardmotorer betydelig for hele landet. Det er vi svært begeistret for, sier produktansvarlig for SIMOTICS lavspenningsmotorer hos Siemens, Leif Berg, og fortsetter:
- Samarbeidsavtalen er signert og i første omgang er det snakk om å lagerføre 2-, 4-, 6- og 8-polte motorer opp til 200 kW. Samtidig jobber vi med å videreutvikle Rekvisitt til å bli en Siemens Modifiserings- og Logistikk Partner på standard lavspenningsmotorer. Dette vil øke tilgjengeligheten ytterligere.
Rekvisitt har brukt høsten godt og har allerede rukket å bygge opp et varelager av Siemens-motorer.
– Det betyr at vi nå kan tilby våre kunder et nesten fullt spekter som vi kan levere omgående, det er vi utrolig glade for, sier Lundkvist i Rekvisitt.
Nasjonal satsing
Rekvisitt har hovedkontor i Trondheim og kunder spredt over hele landet. Med Siemens-avtalen i ryggen er de nå i gang med en enda sterkere nasjonal satsing. I første omgang har de ansatt en egen selger som skal ha regionansvar for Vestlandet med base i Bergen.
– Vi har fått med oss Håkon Dyrdal på laget, en dyktig ingeniør med svært lang erfaring og stor kjennskap til bransjen. Det er vi veldig glade for. Samarbeidet med Siemens vil gjøre oss enda mer fleksible overfor våre kunder, og i stand til å levere Siemens-motorer på dagen, det tror vi kundene vil sette pris på, sier Lundkvist.
Ser fremover med ny logo
Rekvisitt er en tradisjonsrik familiebedrift og har så langt hatt tre generasjoner Maske blant de ansatte. Nåværende daglig leder, Tormod Maske er andregenerasjon, og foreløpig den siste i rekken til å drive bedriften, som han og broren Ove eier 50 prosent hver.
- Vi har vært i bransjen lenge, og er stolte av både vår erfaring og historie. Samtidig må vi fornye oss. Derfor utvider vi satsingsområdene våre, og vi har også fått på plass både ny hjemmeside og ny logo i løpet av året, sier Maske.
Firmaet streber alltid etter å løse både store og små utfordringer for sine kunder, effektivt og kompetent. Rekvisitt er stolt over å ha fornøyde og lojale ansatte, slik at de kan fokusere på å være gode problemløsere for sine kunder.
- Hos oss skal kundene få hjelp av hyggelige og kunnskapsrike fagfolk til å finne de riktige kvalitetsproduktene som løser deres problem. I tillegg har vi alltid lagt stor vekt på rask levering og god service, og det tror vi har vært avgjørende for at vi er der vi er i dag, avslutter han.
 
For mer informasjon om Rekvisitt, se www.rekvisitt.no.
For mer informasjon om Siemens Lavspenningsmotorer: www.siemens.com/low-voltage-motors
Laster
Laster